Epost inställningar för iPhone
Skrivet av Fredrik Högström på 2017-01-11 09:01:19

Denna guide är skriven för Wikinggruppens kunder med epostkonton hos oss, och är ej en generell guide för iPhoneinställningar. Förutom denna guide behövs uppgifterna för det epostkonto det gäller. Då vi har olika servermiljöer kan vissa inställningar så som portnummer skilja sig. Dubbelkolla med uppgifterna som ni fick utskickat till er.

Steg 1. Börja med att gå in på ”inställningar” på din iPhone

Steg 2. Välj sedan epost

Steg 3. Tryck på lägg till konto

Steg 4. Bläddra ner och klicka på annat

Steg 5. Klicka på lägg till e-postkonto

Steg 6. Fyll i informationen Fältet namn är den information som kommer stå när någon tar emot ett mail från Er. Adress är din e-postadress Lösenord är det lösenord vi skickat ut till Er Beskrivning kan vara som den är Tryck på nästa

Steg 7.

Välj IMAP eller pop, vi föreslår IMAP *
Fyll i informationen för inkommande e-post Värdnamn är: mail.domännamn. se, mail.domännamn.com eller mail. domännamn.nu Ex: mail.dezing.com
Ibland måste man även lägga till portnummer efter värdnamnet. För pop är normalt :110 för imap :143 Ex: mail.dezing.se:143 Detta står i uppgifterna för er epost som ni fick utskickat Användarnamnet är din epostadress Lösenordet är lösenordet till din epostadress

Steg 8.

Fortsätt med att fylla i informationen för utgående e-post Värdnamn är samma som för inkommande e-post. Men portnummret skiljer sig. normalt är det 465 eller 26 Användarnamn är emailadressen Lösenordet är lösenordet för emailadressen
Tryck på nästa Bild 6 Bild 7 Bild 8 * IMAP har man störst nytta av om man villa kolla email från flera olika apparater, tex telefon och dator. POP3 laddar hem mailet som sedan försvinner från servern. IMAP sparar mailen på servern och “synkar” mailen. Dvs man kan kolla den med flera olika apparater Bild 9

Steg 9. En ruta angående SSL kan komma upp två gånger. Tryck “Ja” på båda Klart Om verifieringen gick igenom så är eposten inställd. Testa att se om det fungerar genom att skicka ett mail till dig själv och se om det går att både skicka och ta emot.

(1 röster)