E-post hos Google
Skrivet av Kenneth Dolk på 2016-12-19 11:34:08

Starta kostnadsfri Basic provversion på https://gsuite.google.com/ (glöm inte att köpa fullversion om kontot ska behållas)
Logga in på https://gsuite.google.com/ som administratör.

Lägg till de användare/e-postkonton som ska användas och gå vidare

Verifiera din domän genom att lägga in Metataggen från Google i grundinställningar på butikadmin i <head> före <body> om inte det går så finns andra alternativ för verifiering som txt fil i dns eller ladda upp en html fil.
Om verifiering med txt eller html ska användas så skicka in de värdena till den som sköter er dns eller web.

Lägg in de nya MX pekarna i dns servern,tänk på att det kan ta några timmar innan de nya MX värdena träder i kraft. (om inte ni har tillgång till dns behöver ni maila in de värdena till den som sköter dns servern.)

Ta bort de gamla MX pekarna (om inte ni har tillgång till dns behöver ni maila in det till den som sköter dns servern.)

Verifiering av alla värden som lagts in om något inte fungerar går det att pröva med alternativ verifiering via txt eller html.

Om ni vill flytta över mail som finns på gamla servern till Google så gå in på datamigrering

Fyll i den gamla mailserverns namn, kontonamn(e-postadress) och lösen och anslut detta för att kontrollera att det går att ansluta till domänen.

Gå in på datamigrering på nytt och fyll i uppgifterna på nytt för att starta datamigrering för varje konto som ska migreras.

Du får ett meddelande om migreringen har startats och kan sen kontrollera status på den genom att trycka uppdatera

Klart, tänk på att migreringen kan ta flera timmar om det är ett stort konto