Guider
Fraktzoner och metoder
Skrivet av Fredrik Högström på 2016-09-12 11:29:45

Innehåll

(Detta är en guide till nyare versioner av butiken. Funkar detta inte för dig vänligen kolla på guiden för äldre versioner. som du hittar HÄR)

Navigera till fraktzon

För att hitta vart du editerar fraktzoner så loggar du in på butikadmin.
Klicka sedan på Fraktinställningar:

Klicka sedan på "Hantera zoner och fraktmetoder":

Nu är du inne på menyn för Fraktzoner och fraktmetoder.

Skapa fraktzon

För att skapa en fraktzon, fyller du i namnet på zonen i under "Ny zon" och trycker sedan "Lägg till zon".

Nu har du skapat ett ny zon.

Byta namn på fraktzon

För att byta namn på en zon, så trycker du på "Ändra namn" som ligger till höger om Fraktzonsnamnet.
Då kommer det upp en editerbarbox där namnet står, där kan du nu ändra namnet och sedan tryck "OK"

Ta bort fraktzon

För att ta bort en Fraktzon så trycker du på "Ta bort" som ligger till höger om Fraktzons namnet. Tryck sedan OK på den ruta som poppar upp.

Skapa fraktmetod

För att skapa en Fraktmetod trycker du på "Skapa en ny" nedaför Fraktmetoder.

Du ska här fylla i Rubrik, Beskrivning och Kundtyp.
Rubriken är den som kommer visas med fet stil i kassan.
Beskrivning kommer att visas nedan för Rubriken.
Kundtyp bestämmer vilken typ av kund som ska kunna använda sig av denna tjänst.

Byta rubrik/beksrivning på fraktmetod

För att byta Rubrik/Beskrivning på en fraktmetod så väljer du "Ändra" till höger om Fraktmetodens Rubrik.

Kom ihåg att trycka på "Spara" när du har editerat texten.

Ta bort fraktmetod

För att ta bort fraktzon så trycker du Ta bort till höger om den fraktmetod du vill ta bort.

Ställa in fraktkostnader

För att ställa in priserna för de olika fraktmetoderna kan du följa denna guide.

Tillbaka till början.

(2 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Helpdeskmjukvara av Kayako case