Generella epostinställningar - windowsmiljö
Skrivet av Stewe Andersson på 2013-01-16 11:58:11
  • Skapa ett nytt emailkonto
  • Välj att manuellt fylla i dina uppgifter.

• Ditt namn = Det som kommer stå på avsändarraden
  • E-mailadress = din fullständiga emailadress
  • Kontotyp: pop3 eller IMAP. Klicka här för att läsa mer om vilken typ som passar dig.

• Inkommande mailserver = mail.dindomän.se
    port 110 för pop 143 för imap

• Utgående mailserver (SMTP) = mail.dindomän.se
    port 2500, i vissa fall 587
  • Portar ställer man in antingen direkt under där man får skriva in servrarna, annars så finns det en knapp för fler inställningar. Detta är beroende av vilket program du använder.

• Användarnamn = din fullständinga emailadress.
  • Lösenord = det lösenord du fick utskickat till mailet
  • Sedan måste man tala om att den utgående mailservern (SMTP) kräver authentisiering.
    Den ska använda samma inställningar som ingående mailservern.

• Ingen sorts av säker anslutning ska användas, (alltså ingen SSL).
(10 röster)