Länka till PDF
Skrivet av Caroline Dahlberg på 2013-01-15 16:21:35

PDF-länk i editorn

För att lägga in en länk till en pdf på en redigerbar sida.

1. Gå in på den redigerbara sidan du vill lägga upp länken på.

2. Skriv en text som du vill länka.
Det kan vara vad som helst.
Exempel: Länk till PDF här.

3. Om du vill länka ordet "här" till en pdf. Markera ordet genom att dra placera textmarkören efter ordet. Sedan klicka och dra musen till vänster till början av ordet.

Markera ordet du vill länka

4. Klicka sedan på ikonen "infoga / redigera länk" i verktygsfältet för redigeraren.

Klicka på ikonen

5. En ruta kommer upp med rubriken "länk". Klicka på fliken "Ladda upp".

6. Tryck på välj fil.

7. Leta upp filen på datorn som du vill länka till.

8. När du hittat den, klicka på den och tryck på öppna.

9. Klicka nu på "skicka till server"

10. När det är klart så kommer man till fliken "länkinformation" (Detta kan ta ett tag beroende på hur stor filen är och hur snabbt internet du har)

11. Tryck på ok

12. Tryck på spara.

13. Nu har du länkat ordet "här" och när du går till sidan i butiken så kommer länken vara länkad till en PDF

(8 röster)