Länk genom bild
Skrivet av Caroline Dahlberg på 2013-01-15 16:19:09

Länk genom bild

Detta är en guide som visar hur du gör om du har en bild på en redigerbar yta som du vill göra en länk av. Vill du lära dig hur du laddar upp en bild så finns det en guide här

1. Gå in "Redigerbara sidor" på kontrollpanelen

Tryck på redigerbara sidor

2. Välj den sidan du vill redigera.

3. Tryck på bilden som du vill göra en länk av. Så att bilden blir blå.

4. Tryck sedan på symbolen med en kedja.

Klicka på symbolen med en kedja

5. Du får nu upp en ruta som kallas "Länk".

6. Öppna en ny flik i webbläsaren eller en till sida av din webbläsare. Nu går du in på sidan som du vill länka till och kopierar adressen som står i adressfältet.

Kopiera adressen

7. Klistra sedan in adressen i rutan under "URL".

Om länken skall leda besökaren till en annan webbplats så bör man göra så att sidan öppnas i en ny flik i webbläsaren.
8. Klicka på fliken Mål.

9. Välj Nytt fönster (_blank) och klicka OK.