Guider: Editorn
Ankarlänk
Skrivet av Caroline Dahlberg på 2013-01-15 13:30:07

Innehålll

Vad är en ankarlänk?

Hur du gör en ankarlänk

VAD ÄR EN ANKARLÄNK?

Med en ankarlänk kan du länka till ett utvalt stycke text inom samma sida. Ankarlänkar kan tex användas för att ha ett index överst på en innehållssida.
Här visar vi dig hur du gör en ankarlänk i en redigerbar sida i Wikinggruppens plattform.

HUR DU GÖR EN ANKARLÄNK

1. Markera ett ord i din text, dit du vill att länken ska leda

2. Tryck på symbolen för ankarlänk │

3. Nu får du upp en pop-up ruta │ Döp länken till något som du kommer ihåg, t.ex länk1 (Du måste ha olika namn för varje länk). Tryck sedan OK.

4. Markera sedan ordet som du vill göra en länk utav

Markera ordet

5. Tryck på länksymbolen │

6. Nu får du upp en pop-up ruta │ Under länktyp, välj "lägg till ankare i texten".

7. Sedan blädrar du fram länken (som du döpte tidigare) i rulllistan under "efter ankarnamn" och tryck sedan OK.

Välj din länk

8. Spara din redigerbara sida, nu kan du kontrollera att länken fungerar genom att besöka din redigerbara sida och trycka på länken.

(2 röster)