Guider: Editorn
Skapa tabell
Skrivet av Caroline Dahlberg på 2013-01-15 16:26:43

Tabell

Skapa tabell på en redigerbar sida

1. Tryck på tabell symbolen i editorn

Tryck på symbolen

2. Då kommer det upp en ruta som kallas Tabellegenskaper. Här kan du välja hur din tabell ska se ut.

Under rader så fyller du i hur många celler det ska vara vertikalt

Under kolumner så fyller du i hur många celler det ska vara horisontellt

Under ruberiker så fyller du i vart du vill ha rubriker, om du inte vill ha några så väljer du ingen.

I kantstorlek så fyller du i hur många pixlar bred du vill ha tabellkanterna, vill du ha osynliga kanter så fyller du i 0.

Under Justering så fyller du i hur du vill att texten ska bli ställd.

På bredd och höjd sätter du hur många pixlar bred/hög du vill att tabellen ska vara

Cellavstånd kan du använda för att skapa avstånd mellan cellerna

Tryck på OK när du är klar

Fyll i inställningarna

3. Är du inte nöjd med inställningarna så kan du högerklicka och välja tabellegenskaper så får du upp rutan igen

(3 röster)